Pysäköinti ja pysäköinnin valvonta alueella

Taloyhtiön pihamaa on yksityisaluetta. Taloyhtiön järjestyssäännön mukaan ajoneuvon pysäköinti on sallittu vain tarkoitukseen varatuilla paikoilla.

Huoltoyhtiöstä on lunastettava autopaikka, jos oleskelu taloyhtiössä kestää yli kaksi viikkoa tai on säännöllistä. Peräkärryjen ja kuorma-autojen säilytys yhtiön alueella on kielletty ilman hallituksen antamaa erillistä lupaa.

Pysäköinnin valvontaa yhtiön alueella hoitaa Vantaan kaupungin pysäköintitarkastajat, jotka määräävät väärään paikkaan pysäköidyille autoille pysäköintivirhemaksun.

Useissa yhtiökokouksissa hallitusta on vaadittu hoitamaan pysäköinnin valvontaa tehokkaammin. Usein väärässä paikassa oleva auto on nimittäin vaikeuttanut lumitöitä tai estänyt autotalleihin pääsyn. Onneksi sellaisia vaaratilanteita ei vielä ole sattunut, että väärin pysäköity auto olisi estänyt hälytysajoneuvojen kulun.

Ajoneuvon pysäköinti oven eteen loukkaa niiden asukkaiden yhdenvertaisuutta, jotka ovat lunastaneet autopaikan taloyhtiöltä ja ovat valmiita kävelemään autopaikoilleen. Suurin osa asukkaista toivoo pihan olevan vihreä, puistomainen ja autoton.

Lyhytaikainen pysäköiminen oven eteen on luvallista, jotta tavarat saadaan lastattua ja purettua. Työ saa kestää kuitenkin vain noin 10 minuuttia. Autossa tulee olla vähintään pysäköintivalot ja -kiekko, jolloin pysäköinnintarkastaja ymmärtää odottaa n. 10 minuuttia ennen virhemaksun määräämistä. Muuttoauton ympärillä on luonnollisesti koko ajan ihmisiä, joten erehtymisen mahdollisuutta ei ole.

Huoltoajossa tai korjaustehtävissä olevissa autoissa on oltava kuljettajan yhteystiedot näkyvillä. Nämäkään autot eivät saa estää pelastusajoneuvojen liikkumista tai talliin ajoa. Auton käyttäjä on voitava tavoittaa heti, mikäli ajoneuvo on siirrettävä muualle. Remontti ei oikeuta pysäköimään järjestyssäännön vastaisesti.

Asukkaiden tulee kertoa vierailleen luvallisista pysäköintipaikoista.

Takaisin