Pysäköinti ja pysäköinnin valvonta alueella

Taloyhtiön pihamaa on yksityisaluetta. Taloyhtiön järjestyssääntöjen mukaan ajoneuvon pysäköinti on sallittu vain tarkoitukseen varatuilla paikoilla.

Huoltoyhtiöstä on lunastettava autopaikka, jos oleskelu taloyhtiössä kestää yli kaksi viikkoa tai on säännöllistä. Peräkärryjen ja kuorma-autojen säilytys yhtiön alueella on kielletty.

Pysäköinnin valvontaa yhtiöiden alueella hoitaa Vantaan kaupungin pysäköinninvalvonta sekä osassa taloyhtiöitä Parkki-Pate. 

Lyhytaikainen pysäköiminen oven eteen on luvallista, jotta tavarat saadaan lastattua ja purettua. Pysäköinti saa kestää kuitenkin vain 15 minuuttia. Autossa tulee olla vähintään pysäköintivalot ja -kiekko, jolloin pysäköinninvalvoja ymmärtää odottaa ennen virhemaksun määräämistä. Muuttoauton ympärillä on luonnollisesti koko ajan ihmisiä, joten erehtymisen mahdollisuutta ei ole.

Huoltoajossa tai korjaustehtävissä olevissa autoissa on oltava kuljettajan yhteystiedot näkyvillä. Nämäkään autot eivät saa estää pelastusajoneuvojen liikkumista tai autotalleihin ajoa. Auton käyttäjä on voitava tavoittaa heti, mikäli ajoneuvo on siirrettävä muualle. Remontti ei oikeuta pysäköimään järjestyssääntöjen vastaisesti.

Asukkaiden tulee kertoa vierailleen luvallisista pysäköintipaikoista.

Takaisin