Ovien avaus ja avaimet


Louhelan taloissa ei ole yleisavainta, vaan käytössä on ns. huoneiston huoltoavainjärjestelmä. Huoneistojen avainten kaksoiskappaleita säilytetään metallisessa lukitussa avainkaapissa, joka on rikosilmoittimin suojatussa tilassa. Poikkeustilanteita lukuun ottamatta huoneistoihin ei mennä huoltoavaimella ilman ennakkoilmoitusta.

Jos asukas sarjoittaa lukon uudelleen, hänen on muistettava toimittaa yksi avain huoltoyhtiölle. Huoltoyhtiö ottaa säilyttääkseen myös turva-avaimia tai yhteystiedot turva-avaimen haltijoista. On suositeltavaa, että jokainen asukas asennuttaa oveensa turvalukon.

Huoltoavainta on mahdollista lainata toimistoaikoina, jolloin siitä peritään hinnaston mukainen maksu. Kiinteistönhoitajan oven avauksesta peritään hinnaston mukainen maksu. Avaimen lainaus tai oven avaus edellyttää, että asukas on tehnyt taloyhtiölle muuttoilmoituksen ja pystyy todistamaan henkilöllisyytensä.

Asukkaan tulee palauttaa lainaamansa avain samana arkipäivänä. Lainauksista pidetään kirjaa, johon avainta annettaessa otetaan kuittaus.


Takaisin