LOUHELA - ihmisen kokoinen


LOUHELA – Ihmisen kokoinen on kirja pienestä ja ihmisläheisestä asuntoalueesta, jonka synty 1960-luvulla on osa Vantaan ja koko Suomen aluerakentamisen historiaa. Länsi-Vantaan kasvun myötä Louhela on tänään keskellä suurta kaupunkikeskusta, mutta kuitenkin lähes joka ilmansuunnasta viheralueiden ympäröimä.

Louhelan rakentamisen historian lisäksi tilaa on suotu Louhelan erikoisuuksille: muun muassa omalle televisiolle, marttayhdistykselle, johon miehetkin olivat tervetulleita, ja Louhelan monille yhteisille juhlille unohtamatta Mätäojanlaakson luontoa ja tulevaisuuden suunnitelmia.

Lisäksi kynään ovat tarttuneet nykyiset ja entiset louhelalaiset kertoen omasta suhteestaan Louhelaan. Kirjaan on haastateltu Kaj Lindéniä, Jorma Pulkkista ja Ulla Tapanista. Omista Louhela-muistoistaan kirjoittavat Matti Hako, Axa Sorjanen ja Helena Virtanen. Louhela-kirjassa on paljon ennen julkaisemattomia valokuvia sekä kuva-arkistoista että kotialbumeista. 

Louhela-kirjan on toimittanut itsekin aikoinaan kanta-asukkaana Louhelaan pikkupoikana muuttanut Jukka Hako. Louhela-kirja on kovakantinen ja siinä on 120 sivua. LOUHELA – Ihmisen kokoinen on saatavilla Louhelan Huollon toimistosta hintaan 15€.


Takaisin